Talviperustukset

Pitkä kokemuksemme mahdolistaa turvallisen perustusten valun myös talvella. Tämä onnistuu käyttämällä muotteihin asennettuja lämmityskaapeleita sekä esilämmitettyä betonimassaa. Lisälämpö nopeuttaa betonin kovettumista talvella ratkaisevasti.

Perustaminen talvella voi tuntua riskialttiilta, mutta testattujen menetelmien ansiosta se on arkipäiväistynyt myös Pohjois-Suomessa. Talviperustamisen vaatimuksiin kuuluu että tontilla on sähkö käytettävissä ennen töiden aloitusta. Sähköä tarvitaan mm. betonin lämmityskaapeleihin, jotka asennetaan raudoituksiin ennen betonointia.

Betoni toimitetaan työmaalle talvikohteissa aina esilämmitettynä. Betonin esilämmityksen tarkoitus on saada betonin kovettumiseen tarvittava reaktio käynnistymään nopeasti, jolloin betoni ehtii saavuttaa lujuutensa ennen jäätymistä. Muotti eristetään välittömästi valun jälkeen lämmön haihtuminen estämiseksi. Tämän jälkeen betoni alkaa omana prosessina myös lämmittää itse itseään. Kovilla pakkasilla Lapissa betonin lämpötilan kehittyminen saattaa hidastua niin paljon, että perustaminen kannattaa jättää lämpimämmille keleille. Pakkasraja on noin -15 astetta.

Tarvitko lisätietoja?

Vastaamme kaikkeen perustamiseen liittyvään mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä.

Puh. 040 738 3046
petri@jp-rakennetekniikka.net

Kiinnostuitko?

Jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella, niin palaamme sinulle asiaan pikimmiten tarjouksen kera. Teemme urakoita koko Pohjois-Suomen alueella.

Omat tiedot

Tarjouspyyntö


Lisää liitetiedosto tarjouspyyntöösi